Як швидко увійти в робочий ритм після свят?

Як швидко увійти в робочий ритм після свят?
Loader

Новий рік і Різдво Христове — це свята, яких багато хто з нас чекає цілий рік. Щоб не думати про роботу, провести час з сім'єю і друзями, красиво прикрасити будинок, приготувати що-небудь смачненьке і просто відпочити від усього. Але як це не сумно — свята і ліниві вечори мають властивість закінчуватися. Після них знову доводиться повертатися до звичайного життя, від якого більшість за період "канікул" встигають відвикнути.

Ми вам розповімо, як швидко і безболісно відновитися після свят і плавно увійти в робочий ритм.

Не перевантажуйте себе в перший день

Багато працівників, повертаючись на роботу після свят, вже в перший день намагаються з головою поринути в справи. Це виглядає як насильство над своїм організмом. Психологи такий підхід не радять. Включатися в роботу потрібно поступово. У перший день краще зайнятися простими справами: розібрати пошту, скласти плани, навести порядок на на робочому столі, прибравши все зайве. Тим більше, що ваші колеги і партнери, швидше за все, теж не готові до післясвяткових робочих буднів і їм буде складно обговорювати з вами масштабні проекти і проводити зустрічі.

Порада: якщо ви відзначали Новий рік за кордоном або просто в іншому місті, після поїздки не поспішайте на роботу в перший же день. Візьміть відгул, щоб гарненько виспатися, розпакувати речі, привести себе в порядок і прийти в офіс з хорошим настроєм.

Поговоріть з колегами

Плавно налаштуватися на робочу обстановку і подолати стрес допоможе спілкування з колегами. Спочатку обговоріть вихідні, поділіться емоціями, а потім плавно переходьте до обговорення планів і завдань. Так ви допоможете швидше увійти в робочий ритм і собі і своїм співробітникам, яким може бути так само складно, як і вам.

Не затримуйтеся допізна

Постарайтеся закінчити роботу вчасно. Все одно в перші дні ви не зможете встигнути все. Та й не потрібно! Робота у вечірній час може призвести не до очікуваного результату, а до занепаду сил. В кінці дня сплануйте завдання на завтра. Це допоможе налагодити правильний режим і заощадити час для сім'ї або улюбленої справи.

Сплануйте вихідні

Як не дивно, але це допомагає. Буде легше включитися в роботу, якщо ви зрозумієте, що через 5-6 днів вас знову чекають вихідні і приємне проведення часу. Можна спланувати відпустку чи обрати місто для нової подорожі.

Перегляньте свій раціон

Зайва вага, шлаки, зневоднення — неприємні наслідки, які нерідко виникають після бурхливих свят. Але не впадайте у відчай! Ми знайшли кілька перевірених порад, які допоможуть відновити організм після свят.

  • Пийте більше рідини.
  • Включіть у свій раціони більше свіжих овочів і фруктів.
  • На два тижні відмовтеся від алкоголю.
  • Відвідайте лазню, сауну, скористайтеся спа-процедурами, щоб вивести шлаки.
  • Гуляйте на свіжому повітрі.

Вже через три дні ви відчуєте полегшення і готовність повернутися до роботи.

Займіться спортом

Ви напевно встигли помітити, що після свят набрали пару зайвих кілограмів. Привести тіло в порядок допоможе правильне харчування і спорт. Не обов'язково відразу бігти в спортзал і виконувати вправи в три підходи. Почніть з легкої зарядки, яку можна робити вранці або ввечері вдома. Хороший ефект можна отримати від легких пробіжок, занять йогою, пілатесом, медитацією.

Налаштуйте графік

В період новорічних свят у багатьох збивається графік. Знову доводиться змушувати себе раніше вставати і раніше засинати. Але що робити, якщо ну ніяк не виходить заснути о 10:00? Фахівці радять приймати ванну з аромамаслами і пити трав'яний чай перед сном. Якщо ви працюєте вдома — не відмовляйтеся від обіднього сну. Відпочинувши хоча б 20 хвилин, ви зможете поліпшити продуктивність і підвищити швидкість реакції. Це краще і корисніше, ніж поглинати кінські дози кофеїну.

Надайте допомогу іншим

Відволікаючись на чужі проблеми, ми перестаємо зациклюватися на собі. Існує маса способів зробити послугу іншій людині. Це може бути колега по роботі, мама або кращий друг. В результаті ви швидше забудете про свій післясвяткові стрес і поповните скарбничку добрих справ:)

Новий рік — це привід почати життя з чистого аркушу. Записатися на курси англійської, почати нарешті бігати вранці, дістати запилену швейну машинку і монетизувати своє хобі. Напишіть список цілей, яких ви реально хочете досягти в 2021 році. Подумайте про емоції, які будете відчувати, якщо все вийде. Це допоможе швидше впоратися з післяноворічним синдромом і послужить найпотужнішою мотивацією рухатися вперед до нових вершин.

Автор: Сервіс “Tengo”
14.01.2021
views
1302  переглядів
shares
0