Як заробити на Amazon: від покупки магазина до реклами

Як заробити на Amazon: від покупки магазина до реклами
Loader

Ви знали, що на Amazon можна відкрити власний інтернет-магазин і для цього не обов'язково переїжджати жити в Америку? Ми вам розповімо, як залучати покупців із США і отримувати дохід в доларах, перебуваючи в Україні або в будь-якій іншій точці світу.

Навіщо вам бізнес на Amazon?

Amazon — це торгова площадка, яка за останні роки утримує лідерську позицію в сфері онлайн-бізнесу. Близько 70% товарного обороту світу припадає саме на цей маркетплейс. Крім США Амазон має майданчики в Німеччині, Франції, Японії, Китаї, Індії, Великобританії та інших країнах.

Маркетплейс дуже зручний. Він класифікує все, що продає. Тут можна купити що завгодно: від меблів — до продуктів харчування, книг, одягу. Найбільшим попитом Amazon користується в США. Місцеві жителі, якщо їм потрібно щось купити онлайн, не шукають товар в Гуглі, а відразу йдуть на Amazon.

Чому вам варто спробувати Amazon, незважаючи на те, що ви проживаєте в Україні? Ми маємо кілька відповідей на це питання.

  1. Якщо у вас вже є бізнес в Україні, ви зможете розширити купівельну аудиторію і вийти на міжнародний рівень.
  2. Новачки можуть працювати за системою Дропшиппінг, продаючи товари за попереднім замовленням.
  3. Ви можете жити в Україні і продавати на Amazon товари, які виробляються в Китаї або в будь-якій країні.
  4. Бізнес на Amazon може бути повністю віддаленим. Ви зможете подорожувати і проводити більше часу з близькими.
  5. Амазон дозволяє економити на оренді складу, приміщенні для магазину, упаковці і доставці товару.
  6. Ви зможете отримувати дохід в доларах, євро, фунтах стерлінгів та інших валютах.

Далі поговоримо про те, з чого почати бізнес на Амазон і які інвестиції для цього потрібні.

Як відкрити магазин на Amazon?

Для початку потрібно визначитися, за якою схемою ви збираєтеся співпрацювати з торговим майданчиком. Існує кілька моделей.

Онлайн-арбітраж (FBA)

FBA — найбільш підходяща модель для новачків. Її суть полягає в тому, що підприємець закуповує товар у великих рітейлерів, а потім продає його на маркетплейсі. Amazon FBA надає продавцеві складське приміщення, послуги з обробки замовлень і доставки товарів покупцеві.

Використання Amazon FBA не безкоштовне. Тариф залежить від категорії, габаритів, кількості товару та інших факторів. Це може бути відсоток від продажів або фіксована сума. Крім цього вам знадобиться певна сума для закупівлі товару.

Private Label

Private Label — модель співпраці з Амазон, яка передбачає продаж на маркетплейсі продукції власного виробництва. Це мета, яку ставить перед собою більшість продавців майданчика, відчувши її потужність і динамічність.

Щоб продавати на Amazon товари власного бренду, потрібно знайти виробника. Більшість продавців майданчика співпрацюють з фабриками Китаю і замовляють у них лінійки товарів. Для використання даної моделі вам також можуть знадобитися послуги дизайнера, аудитора, юриста, логістичної компанії.

Дропшиппінг

Дропшиппінг — це бізнес-модель, заснована на посередництві. Як це працює? Ви реєструєтеся на Amazon і створюєте там свій онлайн-магазин. Після цього знаходите постачальника (одного або декількох) і домовляєтеся про співпрацю на умовах дропшипінгу. Далі все за стандартною схемою:

  • ви розміщуєте товари в своєму магазині на Амазон з певною націнкою;
  • покупець робить замовлення, залишає дані для відправки товару та здійснює оплату;
  • ви передаєте інформацію про замовлення і частину суми (без націнки) постачальнику;
  • постачальник відправляє товар замовнику.

Заробітком дропшипера вважається націнка, яку він додає до вартості товару у постачальника.

Які витрати характерні для даної моделі? Власник онлайн-магазину платить за рекламу, просування товару в мережі, оформлення сторінки магазину, товарних карток тощо.

Як зареєструватися на Amazon?

Перед тим як відкрити магазин, вам потрібно буде пройти реєстрацію на Amazon. Відразу попередимо, що це процедура не з простих. Складнощі полягають в тому, що ви збираєтеся торгувати на Амазон не маючи резидентства США.

Реєстрація складається з трьох етапів:

  • відкриття рахунку за кордоном: з нього ви зможете виводити гроші на картку українського банку;
  • створення аккаунта на Амазон: знадобляться паспортні дані, банківські виписки англійською мовою, інформація про місце реєстрації;
  • очікування рішення: документи можуть прийняти відразу, але бувають випадки, коли адміністрація просить надати додаткові довідки та виписки.

Після реєстрації у вас з'явиться магазин на Amazon, який можна буде налаштувати і оформити під себе і свій товар.

Реклама магазину на Amazon

У Amazon є власний рекламний інструмент Amazon Ads. З його допомогою ви зможете досягти ще більш високих результатів на платформі. Продавцю пропонується три види реклами на вибір.

  1. Sponsored Products — основний вид реклами на Амазон. За зовнішнім виглядом вона нагадує торгові оголошення у видачі Гугла, а по налаштуванню — пошукову кампанію Google Ads. Даний вид реклами можна сміливо використовувати на старті.
  2. Sponsored Brands. Головна мета реклами просунути новий продукт або товари, які продаються по сезону. Її частіше використовують для формування інтересу до товару, попиту, просування бренду магазину і для повторних продажів.
  3. Product Display — це банерна реклама на Amazon. Банер складається з картинок лістингу, логотипу та рекламного тексту. Цей тип реклами більше підходить для збільшення впізнаваності бренду.

Використовувати рекламу можна навіть при відносно невеликому бюджеті. В результаті ви отримаєте:

  • збільшення трафіку;
  • зростання продажів;
  • зростання охватів лістингів;
  • підвищення впізнаваності бренду;
  • відгуки від покупців;
  • підвищення рівня довіри до вас з боку системи;
  • підвищення ефективності використання Amazon як майданчика для торгівлі.

Ми розповіли вам про основні переваги і принципи роботи на Amazon. Перш ніж використовувати маркетплейс для розвитку бізнесу, рекомендуємо вивчити більше інформації про схеми співпраці з майданчиком. Для цього можна пройти онлайн-курси або проконсультуватися з підприємцями, які вже реалізували себе на Amazon. Бажаємо успіху і високих продажів!

Автор: Сервіс “Tengo”
02.04.2021
views
1114  переглядів
shares
0