Який % по іпотеці в Україні для молодих сімей?

Який % по іпотеці в Україні для молодих сімей?
Loader

Чи реально в Україні оформити іпотеку на вигідних умовах? Чи працюють в реальності державні програми? Коли можна буде отримати кредит на житло під 7%? Ми вам розповімо як можна в Україні купити квартиру молодій сім'ї і що для цього потрібно зробити.

Програма "Доступне житло"

Спочатку програма була розрахована на громадян, які офіційно потребують поліпшення житлових умов. У 2017 році умови трохи змінилися. Претендувати на квартиру можуть:

  • люди, у яких немає іншої житлової площі;
  • громадяни, що проживають в гуртожитках або дуже маленьких приміщеннях;
  • учасники АТО;
  • вимушені переселенці.

Обмежень за віком немає. Однак загальний дохід сім'ї не повинен перевищувати п'ять середніх зарплат в регіоні, в якому планується покупка.

Програма передбачає компенсацію з боку держави від 30% до 50% вартості нерухомості. Дана пропозиція виглядає досить привабливо. Учасникам АТО і ВПЛ держава гарантує більший розмір компенсації.

Серед мінусів — обмеженість фінансування та кількості будинків, в яких можна придбати квартиру.

Уряд продовжив дію програми "Доступне житло" до 2023 року.

Пільгове молодіжне кредитування

Це ще одна державна програма, розроблена з метою забезпечення квадратними метрами молодих сімей та одиноких молодих громадян.

Уже шостий рік програма фінансується виключно місцевими органами влади. З держбюджету коштів на компенсацію вартості житла не надходить.

Брати участь у програмі можуть:

  • сім'ї, в яких чоловікові і дружині ще не виповнилося 36 років;
  • неповні сім'ї з неповнолітніми дітьми, якщо матері або батькові на момент звернення не виповнилося 36 років;
  • самотні українці у віці до 36 років.
  • Здійснювати виплати по кредиту дозволяється протягом 30 років.

Сума визначається в залежності від кількості членів сім'ї.

Відсоткова ставка для позичальників без дітей становить 3% річних. Якщо в родині є хоча б одна дитина — відсотки не нараховуються зовсім. Якщо дітей двоє — 25% суми погашається за рахунок бюджетних коштів, якщо троє — 50%.

Для військовослужбовців діють особливі умови.

Іпотека під 7% — нова пільгова програма від держави

Отримати іпотеку під 7% зможе кожен українець, який потребує поліпшення житлових умов з березня 2021 року. Про це йдеться в новій урядовій постанові, затвердженій урядом в січні поточного року. Зниження іпотечної ставки є частиною президентської програми Володимира Зеленського.

Отримати кредит можна буде на суму до 2 млн гривень. При цьому максимальна вартість житла встановлена ​​на рівні 2,5 млн гривень. Термін погашення — до 20 років. Розмір початкового внеску передбачено на рівні 15%. На початковому етапі пільгові умови іпотеки будуть пропонувати тільки державні банки. У майбутньому список фінустанов розшириться.

У постанові повідомляється, що банки будуть видавати кредити під стандартні відсотки. Частину ставки буде компенсувати держава, а все, що нижче 7% ляже на плечі позичальника. В даний час іпотечні ставки в українських банках знаходяться на рівні 12-15%.

Оформити кредит можна як на покупку квартири, так і будинку. Головна умова — житло не повинно бути старшим 3 років.

Зверніть увагу, що скористатися пільговою програмою можна в будь-якому віці. Головне, щоб на момент погашення кредиту позичальникові було не більше 70 років.

Як бачите нова державна програма є найбільш вигідною серед інших житлових проектів, які реалізуються в Україні. У найближчі роки держава планує також запустити програму "Фінансовий лізинг", на умовах якої можна буде орендувати квартиру з правом викупу.

Автор: Сервіс “Tengo”
10.03.2021
views
888  переглядів
shares
0