Що таке cvv2-код на Вашій банківській картці?

Що таке cvv2-код на Вашій банківській картці?
Loader

Що таке cvv і cvv2? Навіщо потрібні секретні цифри на зворотному боці картки? Простими словами cvv-код — це захисна комбінація символів, яка використовується для здійснення платіжних операцій без фізичної присутності картки. Найчастіше код запитується при оплаті онлайн-послуг або покупок, здійснених в інтернет-магазинах.

Сьогодні можна побачити cvv на банківській картці Visa, MasterCard та на картках інших міжнародних систем.

Як дізнатися cvv2?

Знайти cvv на картці можна без зайвих складнощів. Секретні цифри вказані на зворотній стороні картки — біля підпису власника. Код складається з трьох символів. Якщо ви бачите більше — зверніть увагу, що cvv-кодом вважаються тільки останні три. При здійсненні онлайн-транзакцій, які вимагають введення реквізитів картки, саме ці символи потрібно вказувати у відповідному полі.

Для чого потрібен cvv2?

Тризначний код зі зворотного боку картки — це конфіденційна інформація. Його не можна нікому диктувати і відправляти в повідомленнях. Cvv2 — це по суті другий пін-код. Якщо він потрапить до чужих рук — ви можете втратити гроші з картки.

Безпечно cvv-код картки може використовуватися в наступних випадках:

  • при оплаті інтернет-покупок в офіційно зареєстрованих онлайн-магазинах;
  • при оплаті онлайн-послуг;
  • під час процедури верифікації картки.

Не вводьте секретний код при купівлі товарів на сумнівних майданчиках. Його можуть скопіювати шахраї, щоб потім використати для викрадення ваших даних або коштів.

Як дізнатися свій cvv код без картки?

Секретні цифри не завжди можуть бути чіткими. В такому випадку дізнатися cvv код можна використовуючи інтернет-банк.

Ось схема отримання коду через Privat24:

  • авторизуйтесь;
  • перейдіть в розділ Мої рахунку;
  • виберіть пункт Керування карткою/рахунком;
  • виберіть опцію Дізнатися cvv-код і натисніть Продовжити;
  • введіть код, який прийде в повідомленні.

Інші банки надають доступ до cvv-коду за таким же принципом. Відрізнятися можуть тільки назва розділів в інтернет-банкінгу.

Кому можна повідомляти cvv2 код?

Як ми вже сказали, цифри зі зворотного боку картки можна вказувати тільки для підтвердження оплати онлайн-покупок і послуг. При цьому запитувати їх можуть і інші особи. Багатьох цікавить: чи мають співробітники банку право запитувати cvv код, чи можна повідомляти його їм? Відповідь — ні. Якщо у вас хтось питає секретну комбінацію по телефону або при зустрічі, рекомендуємо відразу ж зателефонувати на гарячу лінію фінустанови і повідомити про даний інцидент.

Автор: Сервіс “Tengo”
12.10.2020
views
7829  переглядів
shares
0