Додатковий заробіток в інтернеті: ТОП-10 способів

Додатковий заробіток в інтернеті: ТОП-10 способів
Loader

Онлайн-підробіток — відмінний спосіб поповнити сімейний бюджет. Головною його перевагою вважається можливість працювати не виходячи з дому: у вільний час або у вихідні дні. Багато українців ставляться до такого виду зайнятості скептично і вважають, що в мережі не можна заробити реальні кошти. Насправді це не так. Ми вам розповімо, як знайти додатковий заробіток в інтернеті, опишемо плюси і мінуси кожного способу і коротко стисло нагадаємо основні soft skills, якими повинен володіти фрілансер-початківець.

ТОП-3 soft skills для віддаленої роботи

Дистанційна робота багато в чому відрізняється від офісної. Є як переваги, так і недоліки. Перше, чому ви повинні навчитися — це тайм-менеджмент. Відсутність навичок планування призведе до того, що онлайн-робота заповнить весь ваш час. Проблемою може стати також наявність відволікаючих чинників і відсутність мотивації.

Щоб швидше адаптуватися, ознайомтеся з основними софт скіллс, які вам допоможуть отримати додатковий заробіток віддалено.

Комунікативні навички

Уміння вести ділову розмову — це навик, необхідний для кожної роботи. В онлайн-середовищі він набуває особливого значення. Будьте готові до того, що вам доведеться спілкуватися з керівництвом і з клієнтами через месенджери і електронні листи. Робити це потрібно грамотно і ефективно, щоб людина, яка знаходиться по той бік екрану змогла правильно зрозуміти ваші думки, відповісти на питання, пояснити деталі. Крім цього важливо бути хорошим слухачем. Ви повинні вловлювати настрій співрозмовника, вести себе дипломатично, контролювати емоції, коли вони зайві і проявляти, коли це доречно. Прокачати навички спілкування допоможе книга Ес Джей Скотта "Нуль у вхідних".

Самоорганізація

Самоорганізація — це навичка, необхідна як чоловікам, так і жінкам для додаткового заробітку на фрілансі. Вона допоможе впоратися з відволікаючими факторами, розставити пріоритети і правильно спланувати час.
Щоб удосконалити навичку самоорганізації, виконайте наступні кроки:

  • відділіть робоче місце від зони відпочинку;
  • складіть список завдань на тиждень і на день;
  • працюйте на результат.

У людей, які працюють вдома, немає начальників, контролюючих кожен їх крок. Тому важливо навчитися самостійно брати на себе відповідальність за довірені проекти і виконувати роботу якісно.

Уміння знаходити і використовувати інформацію самостійно

Працюючи віддалено, вам доведеться самостійно шукати інформацію на різних ресурсах, а також фільтрувати і обробляти її. Найчастіше фрілансери вибирають інтернет-джерела. Крім них можна використовувати книги і експертні думки. Щоб пошук і обробка даних не забрали весь ваш час, використовуйте лайфхаки:

  • чітко формулюйте запити для пошукових систем;
  • використовуйте розширений пошук Гугл, щоб знайти дані потрібною вам мовою чи в конкретному регіоні;
  • використовуйте Пошук по картинках: Гугл вміє розпізнавати обличчя і мотиви зображень;
  • читайте вибірково: щоб швидше знайти потрібну інформацію, використовуйте пошук по сторінці (Ctrl + F).

Для кращого розуміння пошукових процесів прочитайте книгу Сергія Рощина "Як швидко знайти потрібну інформацію в інтернеті".

10 перевірених способів заробітку в інтернеті

Ми підготували для вас добірку професій і занять, які допоможуть отримати додатковий заробіток не виходячи з дому. На старті можна спробувати кілька способів. Так ви зрозумієте яка робота вам дається легко, підходить за інтересами і рівнем доходу.

1. Копірайтинг

Простими словами, копірайтинг — це написання текстів з метою реклами та інших форм маркетингу. В Україні і в світі дана послуга затребувана як ніколи раніше. Копірайтерам пропонують роботу інтернет-магазини, власники сайтів, блогери, компанії, що займаються реалізацією товарів та послуг в інтернеті. Замовникам потрібен якісний контент, який приведе на їх сайти клієнтів. Потрібно писати тексти, які будуть приваблювати інтернет-користувачів, затримувати їх увагу та спонукати здійснювати покупки.

Копірайтинг можна розцінювати як додатковий заробіток і як основний. Даний вид діяльності підходить для жінок і для чоловіків. Робота оплачується в залежності від кількості написаних знаків без пробілів. У рідкісних випадках замовники пропонують погодинну оплату або ставки. На старті реально заробляти від 25 грн/1000 зн. б/п. Досвідченим копирайтерам в Україні платять від 50 грн/1000 зн. б/п.

Плюси: затребуваність на ринку, вільний графік, кар'єрний ріст.

Мінуси: висока конкуренція, обмеження в творчості, самотність.

2. Контент-менеджмент сайтів

Контент-менеджер — це фахівець, який відповідає за публікацію матеріалів. Він додає статті, зображення і відеоконтент на сайт, оновлює картки товарів в інтернет-магазинах, публікує пости в соцмережах. Крім цього, контент-менеджер може виконувати додаткові завдання від замовника:

  • написання текстів;
  • контроль SEO;
  • редагування/коригування матеріалів;
  • аналіз даних;
  • налаштування реклами;
  • контроль інших співробітників.
  • Все залежить від рівня знань і амбіцій замовника.

Контент-менеджерам в Україні платять в середньому 11000 гривень. Заробіток безпосередньо залежить від кола обов'язків фахівця. Найбільше вакансій ми знайшли від роботодавців міста Києва, але працювати контент-менеджером можна віддалено з будь-якої точки країни.

Плюси: гнучкий графік, саморозвиток, робота з потоком нової та цікавої інформації, можливість працювати без вищої освіти.

Мінуси: монотонні завдання, малорухливість, високий рівень відповідальності.

3. Переклади

Якщо ви досконально знаєте іноземну мову, то зможете з легкістю отримати додатковий заробіток на перекладах. Даний вид зайнятості підійде викладачам іноземної мови, людям, які тривалий час жили за кордоном, а також тим, хто займається перекладами професійно.

В інтернеті можна знайти велику кількість оголошень про віддалену роботу для синхронних і письмових перекладачів. Їм пропонують працювати зі спікерами вебінарів і відеоконференцій, переводити художні книги і технічну документацію.

Рівень оплати залежить від мови перекладу, складності тексту, обсягу роботи і досвіду. Усні перекладачі заробляють більше, ніж письмові. Середня заробітна плата, за даними сайту Work.ua становить 17500 гривень.

Плюси: затребуваність професії, високий дохід, багато спілкування (для усних перекладачів).

Мінуси: одноманітність роботи, висока відповідальність, необхідність в постійній практиці.

4. Біржі завдань

Знайти для додаткового заробітку ідеї можна на біржах завдань. Найбільш популярні в Україні: Freelancehunt.com, Freelance.ua і Kabanchik.ua. Щоб почати роботу, потрібно зареєструватися, створити портфоліо і вибрати спеціалізацію. Після цього ви отримаєте доступ до замовлень, а роботодавці зможуть бачити вас у списку виконавців.

Ми склали список онлайн-завдань, в результаті виконання яких ви можете отримати додатковий дохід:

  • веб програмування;
  • розробка сайтів "під ключ";
  • веб дизайн;
  • верстка;
  • створення логотипів;
  • розробка контекстної реклами;
  • копірайтинг;
  • SMM;
  • монтаж відео.

Ваш заробіток буде прямо залежати від професіоналізму, часу, яке ви будете присвячувати роботі, кількості виконаних завдань.

Плюси: можливість працювати в будь-який час і в будь-якому місці, постійний потік замовлень, безпечна оплата через сейф.

Мінуси: відсутність стабільного заробітку, висока конкуренція.

5. Дропшиппінг

Дропшиппінг — це поставка товарів від постачальника до покупця за участю продавця-посередника. Схема працює наступним способом:

  • дропшиппер створює інтернет-магазин і знаходить постачальника;
  • товари завантажуються на сайт з додатковою націнкою;
  • покупець заходить на сайт дропшиппера і оформляє замовлення;
  • інформація про замовлення надсилається постачальнику;
  • постачальник відправляє замовлення покупцеві;
  • дропшиппер отримує оплату від покупця, залишає собі різницю між закупівельною і роздрібною ціною, а решту суми відправляє постачальнику.

Для запуску інтернет-магазину вам не доведеться налагоджувати виробництво, орендувати склад, піклуватися про упаковку і доставку товару. Все це входить в компетенцію постачальника. Ваше завдання — приводити клієнтів.

Ви можете вибрати як іноземного, так і українського постачальника: AliExpress, Amazon, Alibaba, Power Factor, Aura Shoes, Rikki. Заробіток на Дропшиппінг стартує від 300 доларів на місяць.

Плюси: мінімум вкладень, гнучкий графік, можливість співпрацювати з декількома постачальниками відразу.

Мінуси: витрати на рекламу і просування сайту, складності контролю якості товару і термінів доставки.

6. Продаж фото та відео

Отримати додатковий заробіток в мережі можна на власному хобі. Якщо ви любите фотографувати і знімати якісні відео — пора монетизувати творчий потенціал. Реєструйтеся на зарубіжних фотостоках, завантажуйте туди свої роботи і отримуйте гроші від продажів. У листопаді будуть користуватися попитом вертикальні відео, зображення вчених, які досліджують коронавірус, інклюзивні робочі місця і зимові фото в холодних тонах.

Популярні майданчики для продажу контенту:

  • Nature Picture;
  • DRK Photo;
  • Adobe Stock;
  • Big Stock Photo;
  • Can Stock Photo;
  • Shutterstock;
  • DepositPhotos;
  • Dreamstime.

За кордоном покупка фотографій на фотостоках користується великим попитом. Місцеві жителі дотримуються законів, борються з піратством, тому не скачують зображення в інтернеті, а купують їх з правами від фотографа і з релізами моделей.

Щоб отримувати пристойний заробіток на фотобанках, потрібно приділяти роботі багато часу і кожен день завантажувати в портфоліо свіжі і оброблені в редакторі знімки. Професійні фотографи заробляють від продажу контенту від 10 000 доларів на місяць.

7. Фото/відео монтаж

Уміння монтувати фото/відео контенту може стати відмінним способом отримати додатковий заробіток онлайн. Навчитися даній майстерності можна самостійно і досить швидко.

Суть роботи полягає в наступному:

  • замовник відправляє вам "сирі" ролики або нарізки відео;
  • ви продивляється і аналізуєте контент, вибираєте найкращі моменти;
  • за допомогою спеціальної програми потрібний матеріал вирізається і склеюється;
  • ви підбираєте і накладаєте музику, робите переходи, додаєте титри;
  • готовий ролик відправляється замовнику, який перевіряє і оплачує роботу.

Обробка фото може полягати в кольорокорекції, додаванні фільтрів, кадруванні, ретушуванні.

Вартість фото/відеомонтажу безпосередньо залежить від часу, витраченого на роботу і складності завдання. За монтаж відео для Ютуб, Інстаграма і інтернет-сайтів платять 500-700 гривень. За обробку одного фото можна отримати від 50 до 200 гривень.

Плюси: творча робота, різноманітна тематика, постійний розвиток.

Мінуси: необхідність довгий час проводити за комп'ютером, сезонність замовлень.

8. Інфобізнес

У XXI столітті інформація перетворилася в товар, який можна продавати, міняти і купувати. Ділитися своїми знаннями з аудиторією можна через вебінари, ЗМІ, поштові розсилки, онлайн-курси. Для запуску інфобізнесу не потрібні великі капіталовкладення, але щоб гідно заробляти доведеться витратити багато часу і зусиль. Головне правильно вибрати спеціалізацію і заявити про себе. В Україні багато вільних ніш для розвитку інфобізнесу. Тисячі людей хочуть отримувати нові знання і розвиватися.

Заробіток на інфобізнесі залежить від того, що ви будете продавати, кому і яким способом. Дохід може становити від 10000 гривень до нескінченності.

Плюси: мінімум вкладень, можливість поєднувати бізнес з основною роботою, мінімальні ризики.

Мінуси: розкрутка бізнесу потребує багато часу, великі витрати на маркетинг.

9. Партнерські програми

Партнерки — це майданчики для співпраці вебмайстрів та постачальників товарів/послуг. У 2020 році можливі наступні види заробітку:

  • на кліках;
  • на опитуваннях;
  • на відгуках і коментарях;
  • на читанні листів;
  • на відвідуванні сайтів.

Отримати додатковий онлайн-дохід на партнерках можна дуже легко. Для цього потрібно знайти підходящу площадку, зареєструватися і почати виконувати завдання. Це дуже легка робота, тому й заробіток буде невеликий. За один клік ви отримаєте всього лише кілька копійок, за проходження опитування — від 20 гривень.

Плюси: прості завдання, доступність.

Мінуси: низький заробіток, монотонність, відсутність можливостей для розвитку.

10. Онлайн-заняття з дітьми

Якщо ви працюєте вчителем або маєте багаж знань в певній сфері, то зможете отримати додатковий дохід від проведення онлайн-уроків. Обмежень в темі занять немає. Все залежить від вашого досвіду та навичок. Зручні для роботи майданчики: SkillsShare, Udemy. Крім того, ви можете пропонувати послуги онлайн-репетиторства на сайтах оголошень і проводити відеоуроки через Skype, Zoom, Viber та інші додатки.

Онлайн-заняття з дітьми можуть додатково поповнити ваш місячний бюджет на кілька тисяч гривень.

Плюси: можливість поєднувати з основною роботою, економія часу, широка функціональність онлайн-інструментів.

Мінуси: відсутність "живого" контакту з учнем, потреба в додатковому устаткуванні.

Як бачите в інтернеті можна отримувати реальні гроші. Головне, щоб у вас було бажання і кілька вільних годин на тиждень. Багато хто вибирає для додаткового заробітку вечірній час або вихідні дні, що дуже зручно. Для роботи можна освоїти нові навички з нуля або використати наявний досвід.

Бажаємо успіхів з пошуком!

Автор: Сервіс “Tengo”
10.11.2020
views
8397  переглядів
shares
1