Як переказати гроші з Польщі в Україну?

Як переказати гроші з Польщі в Україну?
Loader

З кожним роком на заробітки за кордон виїжджають тисячі українців. Багато з них живуть і працюють там постійно, регулярно надаючи фінансову допомогу своїм рідним. Польща залишається однією з найпривабливіших країн для трудових мігрантів. Їх приваблюють високі зарплати і рівень життя в цій країні. На даний момент в Польщі працюють 628 000 іноземців, більшу частину яких складають наші співгромадяни. Для тих, хто тільки планує міграцію або знаходиться за кордоном недавно, буде корисно дізнатися, як можна швидко і легко здійснити переказ грошей з Польщі в Україну.

Банківські перекази

Найбільш простими і зручними вважаються перекази грошей через банківські установи. Ми з'ясували, на яких умовах надаються подібні послуги.

Переказ через Альфа-Банк

Переказати гроші в Україну на картку Альфа-Банку реально з будь-якої польської фінустанови. Це можна зробити у відділенні банку або через сайт. Щоб виконати переказ не виходячи з дому, потрібно виконати кілька простих дій:

  • перейти на сайт Альфа-Банку;
  • в розділі “Платежі та перекази” вибрати пункт "З картки на картку";
  • в запропоновані поля ввести номер картки родича, а також номер, CVV і термін дії своєї картки;
  • вказати суму;
  • натиснути червону кнопку "Перевести".

Вартість переказу в Україні через Альфа-Банк складає 2% від суми. Для проведення операції можна використовувати картки Віза і Мастеркард.

Крім карткових переказів Альфа-Банк пропонує грошові перекази через додаток Spoko, Western Union, Swift. З тарифами та умовами можна ознайомитися на сайті.

Переказ через Ідея Банк

Щоб відправити кошти своїм близьким в Україну через Ідея Банк, потрібно зареєструвати рахунок "Прості Засади" в польському Getin Bank і покласти на нього потрібну суму. В результаті ви отримаєте доступ до інтернет-банкінгу і зможете перераховувати гроші на картку Кард Бланж Трансфер від Ідея Банку.

Оформити картку можна безкоштовно в найближчому відділенні української фінустанови. Для економії часу заявку можна подати онлайн. Головною перевагою переказів на картку Card Blanche Transfer вважається відсутність комісії за конвертацію, поповнення та зарахування коштів. За зняття грошей з банкомату стягується тільки 1% від суми.

Переказ через Monobank

У 2019 Монобанк уклав угоду про співпрацю з системою SEPA. Це уможливило відправку грошей з Польщі в Україну протягом 24 годин.

Для здійснення платежу потрібні картка польського банку та IBAN одержувача. За проведення операції стягується комісія банками-посередниками в розмірі 0,5% від суми. Монобанк повертає її клієнту у вигляді кешбеку. Додатково потрібно сплатити комісію за переказ: 5 злотих за перерахування 100 євро. Відправка коштів можлива лише в європейській валюті.

Переказ через ПриватБанк

Через онлайн-банкінг Приват24 можна отримати переказ з будь-якого банку світу. Для цього можна використовувати сервіси:

  • Western Union;
  • MoneyGram;
  • RIA;
  • Приватмані;
  • IntelExpress;
  • Welsend (тільки отримання);
  • Meest (тільки отримання);
  • Sigue.

Переказ стає доступним для отримання через кілька хвилин після відправки. Гроші можуть бути зараховані на будь-яку картку Привату.

За отримання переказу готівкою і зарахування коштів на картку плата не стягується. При знятті грошей з банкомату користувач оплачує комісію відповідно до тарифів картки.

Переказ через Alior Bank

ПриватБанк в партнерстві з Alior Bank запустив послугу, що дозволяє здійснювати в Україні SWIFT-перекази з будь-якого пристрою, що має доступ в інтернет. Переказ здійснюється без комісії.

Для відправлення платежу потрібно:

  • відкрити онлайн-сервіс Alior Bank;
  • за злоті купити валюту (EUR/USD) в валютному онлайн-обміннику;
  • відправити Свіфт-переказ в ПриватБанк.

Процедура переведення грошей в Україні займає 1 день. За надходження коштів на картку комісія не стягується. Відправнику доведеться заплатити за переказ коштів в валюті США 3 долари.

Сервіси міжнародних переказів

Перебуваючи за кордоном, українці завжди намагаються підтримувати зв'язок зі своїми рідними. Іноді трапляються ситуації, коли потрібно терміново переказати гроші додому — на лікування близької людини, погашення кредиту або оплату дорогої покупки. Ми знайшли сервіси, які дозволяють за лічені хвилини відправити гроші з Польщі в Україну і ознайомилися з особливостями їх роботи.

TransferGo

TransferGo — це система простих і безпечних переказів. З її допомогою можна відправити гроші на картку рідним всього за півгодини. Для здійснення операції потрібно виконати чотири кроки:

  • зареєструватися на сайті TransferGo.com;
  • вказати суму і термін доставки;
  • ввести банківські реквізити отримувача;
  • вибрати спосіб оплати і підтвердити переказ.

Комісія при терміновому перекладі становить 14,99 злотих. Якщо потрібно, щоб гроші прийшли день відправлення, доведеться сплатити 9,99 злотих. Вартість переказу "на завтра" становить 4,99 злотих.

Плюси: можливість здійснити терміновий переказ навіть у вихідні дні, безпека, відсутність прихованих комісій і зборів.

Мінуси: немає можливості оплатити переказ готівкою.

SendMoney 24

За допомогою сервісу SendMoney 24 можна легко відправити і отримати міжнародний переказ. Послуги надаються в онлайн-режимі 24/7. Щоб відправити гроші, потрібно виконати кілька простих дій:

  • виберіть країну, в яку потрібно відправити гроші;
  • вкажіть суму, валюту і спосіб виплати — ви відразу ж зможете побачити розмір комісії, яку потрібно сплатити за переказ;
  • вкажіть повне ім'я одержувача (як в паспорті), адресу, номер картки або адресу пункту виплати;
  • перевірте дані і оплатіть переказ.

Відстежувати статус переказу можна самостійно в особистому кабінеті. Максимальна сума становить 2000 євро/2000 доларів. Оплатити переказ можна кредитною або дебетовою карткою будь-якого банку. За перший переказ SendMoney 24 комісію не стягує.

Плюси: можливість отримати переказ онлайн і готівкою, робота 24/7.

Мінуси: ліміт на суму переказу.

TransferWise

Система TransferWise пропонує виконати переказ за вигідним і чесним курсом.

Щоб виконати платіжну операцію, потрібно зареєструватися на сайті і вказати суму, яку потрібно відправити в Україну.

Система відразу визначить для вас розмір комісії і час відправлення переказу. Для продовження потрібно ввести інформацію про отримувача і підтвердити особистість. Після оплати переказ буде відправлений на обробку. Відправник і одержувач отримають повідомлення про доставку коштів.

Час відправлення переказу — до 6 годин. Комісія при відправці 1000 євро складе 24 євро. За один раз можна відправити до 1,2 млн євро.

Плюси: швидкість обробки запиту, простий інтерфейс, чесний курс.

Мінуси: висока комісія, відсутність варіанту для отримання готівки.

Paysend

За допомогою сервісу Paysend можна здійснити переказ в Україну за 7 злотих. Комісія — фіксована і не залежить від суми. Надіслати гроші можна через мобільний додаток Paysend, попередньо завантаживши його на смартфон або планшет. Перекази обробляються протягом декількох секунд. Надіслати гроші можна на картку і банківський рахунок. Ви також можете вказати в системі номер телефону одержувача, щоб він сам вибрав для себе зручний спосіб зарахування коштів. Для виконання операції потрібно зареєструватися, вказати країну та суму переказу і здійснити платіж. Як тільки гроші дійдуть до одержувача — ви отримаєте повідомлення. Відправити переказ з Польщі можна в євро і злотих.

Плюси: фіксована комісія, швидкість обробки платежів.

Мінуси: відсутність можливості відправити переказ готівкою

Westernunion

Westernunion — популярна в світі система переказу грошей за кордон. З її допомогою можна здійснювати як онлайн, так і готівкові платежі. Потрібна сума надійде в розпорядження одержувача протягом 15 хвилин.

Для відправлення переказу потрібно мати рахунок в банку. Якщо ви здійснюєте операцію вперше, знадобиться також паспорт для реєстрації в системі. Здійснити платіж можна в онлайн режимі або в найближчому відділенні компанії.
Комісія при переказі через Westernunion залежить від суми. Чим більше грошей ви відправляєте — тим вищою буде вартість переказу. Щоб відправити 900 злотих доведеться сплатити 36 злотих комісії. При відправці 3000 злотих — близько 120 злотих комісії.

Плюси: оперативність, доступність, можливість здійснювати перекази готівкою і онлайн.

Мінуси: висока комісія.

Оцінивши переваги і недоліки міжнародних сервісів ви зможете вибрати надійний і недорогий спосіб переказу грошей в Україну.

Автор: Сервіс “Tengo”
24.11.2020
views
1661  переглядів
shares
0