Як перевести гроші з України в Польщу?

Як перевести гроші з України в Польщу?
Loader

На сьогоднішній день існує багато сервісів, що дозволяють здійснити безпечний переказ грошей з України в Польщу. Можна використовувати банківський переказ з картки на картку, поштові послуги або платіжні системи. Кожен спосіб відрізняється умовами і швидкістю доставки коштів. Щоб відправити гроші з України в Польщу швидко і недорого, потрібно вивчити всі варіанти і вибрати найбільш підходящий. Ми розповімо про переваги і недоліки кожного способу, щоб вам було легше прийняти рішення.

Переказ грошей через Укрпошту

Потрібно відправити гроші в Польщу? Шукайте надійний і комфортний спосіб? Тисячі українців вибирають міжнародні перекази від Укрпошти, щоб бути впевненими в цілісності і безпеці фінансової операції.

Умови поштового переказу наступні:

  • термін: до 10 днів;
  • відправка: у відділенні;
  • отримання: готівкою у відділенні пошти Польщі;
  • максимальна сума: 450 євро (екв.) за один раз (до 399 999 гривень в день);
  • комісія при відправленні: від 2% до 6%;
  • комісія при отриманні: відсутня;
  • валюта відправки: гривні;
  • валюта отримання: злоті.

Розмір комісії залежить від суми, яку потрібно відправити. Чим більший переказ, тим вища його вартість. При бажанні можна скористатися додатковими послугами та замовити адресну доставку грошей і письмове повідомлення про отримання коштів.

Щоб здійснити переказ, потрібно завітати до найближчого поштового відділення з паспортом та ІПН. Співробітник попросить вас заповнити бланк переказу. Потрібно буде вказати ваші дані і інформацію про людину, для якої призначені кошти. Підписаний бланк, документи і готівку потрібно передати касиру для обробки. Для економії часу можна попередньо завантажити бланк на сайті Укрпошти і заповнити вдома.

Плюси: можливість зробити переказ у віддалений населений пункт, безпека, надійність, відсутність необхідності у відкритті рахунку.

Мінуси: тривалість переказу, відсутність можливості вибрати валюту.

Переказ грошей через ПриватБанк

ПриватБанк пропонує клієнтам велику різноманітність варіантів відправки коштів за кордон. Для переказів в Польщу можна використовувати сервіси:

  • Western Union;
  • MoneyGram;
  • Ria;
  • Приватмані;
  • IntelExpress;
  • Sigue.

Щоб відправити переказ, потрібно авторизуватися в системі Приват24 через сайт або за допомогою мобільного додатку. Далі слід перейти в розділ Перекази, вибрати країну, валюту і вказати суму. Система запропонує сервіси, за допомогою яких можна здійснити переказ. Виберіть для себе найбільш підходящий. Після введення реквізитів і підтвердження платежу, запит буде відправлений на обробку. Як тільки переклад буде доставлений одержувачу, ви отримаєте повідомлення. Відстежувати статус операції можна через особистий кабінет.

Вартість і тривалість переказу залежить від вибору платіжної системи. Наприклад, використовуючи Western Union можна відправити гроші за лічені хвилини, MoneyGram — протягом 1-2 днів.

Плюси: можливість вибрати платіжну систему, швидкість обробки платежів.

Мінуси: обмеження по сумі, високі комісії в деяких сервісах.

Переказ грошей через систему РІА

Ria Money Transfer — це міжнародна система грошових переказів, представлена ​​в 140 країнах світу. Надіслати потрібну суму в Польщу можна за допомогою банк-партнера сервісу. Послуга доступна в відділенні банку, терміналі і онлайн-банкінгу.

Для відправлення платежу потрібно ввести реквізити рахунку одержувача, вибрати валюту і вказати суму. Оплатити переказ можна картою на сайті або готівкою в касі. Після відправлення запиту ви отримаєте спеціальний код, який потрібно повідомити одержувачу.

Комісія при відправці коштів в доларах і євро може становити від 4 до 12 USD/EUR. Максимальна сума — 7000 євро/10 000 доларів.

Переказ можна забрати протягом 30 днів. Після закінчення даного терміну гроші повертаються відправнику.

Плюси: висока швидкість обробки платежів, низькі комісії, вигідний курс.

Мінуси: обмеження по сумі.

Переказ грошей через КредоБанк

Kredobank — це дочірня установа польського банку PKO Polski Bank SA. Співпраця фінустанов дозволяє українцям здійснювати економні грошові перекази в Польщу. Оформивши картку Кредобанку, ви зможете без труднощів відправити потрібну суму своєму родичу або знайомому в Польщу.

Сьогодні в Україні можна оформити карту "Злотувка" в польських злотих або в євро. На неї можна отримувати перекази з Польщі, а також відправляти гроші з України — без зайвих конвертацій і витрат при зміні курсів.

За відкриття та обслуговування картки плата не стягується. Комісія за переказ складає 10 злотих при перерахуванні суми до 5000 злотих і 0,25% від суми — при переказі більш ніж 5000 злотих.

Плюси: безкоштовні послуги, можливість перерахувати гроші з картки на картку.

Мінуси: переклад не можна здійснити без відкриття рахунку.

Як бачите перевести гроші з України в Польщу можна за лічені хвилини. Якщо ви перебуваєте в віддаленому селі, відправляйте гроші через Укрпошту, щоб не витрачати час на поїздку в місто і черги в банку. Якщо потрібно здійснити терміновий переказ, використовуйте систему Приват24, щоб перерахувати кошти через Western Union або систему Ria. Клієнтам PKO Bank Polskі SA і українського Кредобанку можна здійснювати швидкі перекази з картки на картку.

Вибирайте для себе найзручніший спосіб і ніколи не залишайте рідних без підтримки.

Автор: Сервіс “Tengo”
27.11.2020
views
5172  переглядів
shares
0