Коли планується скасування карантину в Україні?

Коли планується скасування карантину в Україні?
Loader

Карантин в Україні буде діяти мінімум до 30 квітня. Рішення про продовження обмежень прийняв Кабінет Міністрів. У лютому країна знову перейшла на адаптивний карантин. По всій території встановили жовтий рівень епіднебезпеки. Незважаючи на нововведення, українців цікавить відповідь на одне єдине питання: "Коли нарешті закінчиться карантин в Україні?"

У березні країну поділили на зони

У березні територію України знову поділили на зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Жорсткість обмежень як і раніше залежить від кольору.

  1. Зелена: забороняється перевозити пасажирів на стоячих місцях, відвідування громадських місць і транспорту без захисної маски.
  2. Жовта: забороняється проведення заходів в тому числі і спортивних із заповнюваністю залу /стадіону більш ніж на 50%; проведення занять у групі від 20 осіб. Додатково діють обмеження зеленої зони.
  3. Помаранчева: нагадує про наближення червоної зони, не передбачає введення додаткових обмежень.
  4. Червона: забороняється робота закладів громадського харчування за винятком обслуговування на виніс, робота ТРЦ і розважальних закладів, освітніх установ, крім дитсадків і початкових класів, непродовольчих ринків і магазинів, фітнес-центрів, басейнів спортзалів.

Попередньо буде виконаний аналіз епідситуації в населених пунктах.

Весняного локдауну влада не планує. Степанов також підкреслив, що завдяки введенню жорстких обмежень, що діють в січні, вдалося збити хвилю захворюваності коронавірусу і подякував українцям за дотримання правил.

Коли можна буде зняти маски?

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що в 2021 році історія з коронавірусом не закінчиться. У масках і з дотриманням дистанції, за прогнозами, людям доведеться жити ще близько двох років.

Експерт-епідеміолог Людмила Мухарська нагадує, що ситуація в Україні багато в чому залежить від ситуації в світі. Якщо в інших країнах все налагодиться і обмеження почнуть поступово знімати, то і в Україні теж так буде. За її словами, поки рано говорити про скасування маскового режиму. Ситуація може прояснитися після старту вакцинації, але і на це особливо сподіватися не варто.

Поки не ясно:

  • скільки вакцини прийде в Україну;
  • як швидко і наскільки охоче люди будуть робити щеплення;
  • коли з'явиться колективний імунітет.

Можливо на це знадобиться два роки, можливо більше.

Представники Українського медичного клубу в даному питанні менш оптимістичні. Зокрема керівник організації Іван Сорока переконаний, що країна вже ніколи не повернеться до тих безтурботних часів, які переживала до спалаху вірусу. Він зазначає, що деяких заходів безпеки людям доведеться дотримуватися завжди. Проблеми, за словами медика, можуть виникнути з новими штамами коронавірусу, які періодично виявляються вченими. Чи принесе вакцина очікуваний результат? Чи потрібно буде адаптувати препарат під кожен новий штам вірусу — поки що невідомо.

Коронавірус в Україні: прогнози екстрасенсів

Свою думку щодо пандемії висловили закарпатські мольфари. Зокрема пророчиця Калина каже, що з коронавірусом Україні доведеться жити ще довго. 72-річний віщун Іван бачить, що пандемія закінчиться вже цієї весни. Майстер Стефан Овен раніше прогнозував закінчення пандемії в квітні.

Коли закінчиться карантин в Україні і чи буде у нас знову нормальне життя — сказати складно. Зрозуміло одне, для того, щоб це відбулося, кожен з нас повинен докласти певних зусиль. Дотримуючись дистанції в супермаркетах, користуючись антисептиками і надягаючи маски в громадських місцях, ми знижуємо рівень захворюваності в країні та наближаємо цей заповітний день — без карантину і коронавірусу.

Автор: Сервіс “Tengo”
16.03.2021
views
1075  переглядів
shares
0