Кредитний ліміт і як його підвищити

Кредитний ліміт і як його підвищити
Loader

Переглядаючи програми з оформлення позик від різних банків і фінансових компаній, ви напевно зустрічали таке поняття як кредитний ліміт. Що означає це словосполучення, і яку роль відіграє в процесі оформлення споживчої позики і кредитної картки?

Якщо пояснювати простими словами, то кредитний ліміт — це максимальна сума, яку ви можете отримати в борг від банку або мікрофінансової компанії. При своєчасному виконанні боргових зобов'язань кредитний ліміт можна підвищити.

Кредитні картки мають поновлюваний кредитний ліміт — це коли після повернення позики банку сума на рахунку стає такою, якою була раніше.

Від чого залежить кредитний ліміт?

У банках і МФО підхід до визначення кредитного ліміту дещо відрізняється.

Кредитні компанії встановлюють кредитний ліміт окремо для нових і постійних клієнтів. Наприклад, скориставшись послугами мікрофінансового сервісу Тенґо вперше, ви зможете отримати на картку 12000 гривень, при повторному зверненні максимальна сума збільшиться до 15000 гривень. Крім цього на розмір кредитного ліміту в МФО може вплинути участь у програмі лояльності, рейтинг, наявність спеціальних бонусів, якість виконання боргових зобов'язань за попередніми кредитами.

При визначенні ліміту по кредитній картці враховуються такі особливості:

  • термін обслуговування клієнта в банку;
  • рівень доходів;
  • наявність рухомого і нерухомого майна;
  • стан кредитної історії;
  • вид картки.

Згодом банк може збільшити максимальну суму кредиту. Власникам кредитних карток ліміт надається з пільговим періодом. Якщо позичальник встигає повернути позику до його закінчення, відсотки не нараховуються.

Для нових клієнтів з чистою кредитною історією, які не мають постійних доходів, банк може встановити нульовий ліміт. В даному випадку кредитку можна буде використовувати тільки як дебетову картку.

Як підвищити кредитний ліміт в будь-якому банку?

Кредитний ліміт на банківській картці завжди можна збільшити. Це одна з відмінностей карткової позики від споживчого кредиту і мікропозик. Ми підготували для вас правила, дотримуючись яких можна за рік збільшити максимальну суму на кредитці до 200-300 тис. гривень.

  1. Частіше розраховуйтесь карткою за покупки. Чим більше транзакцій буде проведено, тим швидше банк підвищить кредитний ліміт.
  2. Не допускайте прострочень по кредиту — поповнюйте картку вчасно.
  3. Не ігноруйте дзвінки банку, навіть якщо це реклама або нецікаві пропозиції. Звертаючись до вас по телефону, співробітники фінустанови можуть перевіряти: будете ви відповідати на дзвінки в разі прострочення чи ні.
  4. Не чекайте останнього дня терміну для погашення кредиту. Через технічні помилки оплата може прийти пізніше, в результаті чого утворюється прострочення. У банку можуть вирішити, що у вас важке фінансове становище і відмовлять у збільшенні ліміту.
  5. Щоб швидше збільшити максимальну суму на картці, намагайтеся розплачуватися кредиткою за покупки дорогих товарів: побутової техніки, брендового одягу, авіаквитків.
  6. Намагайтеся здійснювати платежі по кредиту не тільки в пільговий період, але і після його закінчення. Банку не вигідні позичальники, які користуються безпроцентними позиками. Для них кредитний ліміт буде збільшений не скоро.

Якщо у клієнта є кілька непогашених кредитів, банк може занести його в категорію високого ризику. У даній ситуації на збільшення ліміту розраховувати не варто. Щоб поліпшити кредитний рейтинг, потрібно погасити всі борги, потім взяти кілька нових позик і повернути їх не порушуючи термінів.

Рішення по збільшенню кредитного ліміту приймає спеціальна програма, спираючись на досьє позичальника. Співробітники банку ніяк не можуть на неї вплинути.

Щоб банк ставився до вас більш лояльно, потрібно активно користуватися його послугами. Наявність відкритого депозиту і зарплатної картки допоможуть швидше визначити місячний дохід. Це збільшує довіру до позичальника і створює передумови для підвищення суми на картці.

Картки з кредитним лімітом в Україні

Оформити кредитну картку в Україні пропонують ПриватБанк, Альфа-Банк, Монобанк, Ідея Банк, Райффайзен Банк Аваль та інші фінустанови. Розглянемо їх пропозиції більш детально:

  • кредитна картка "Red" від Альфа-Банку: ліміт без довідки — 75000 гривень, максимальний ліміт — 200 000 гривень;
  • кредитна картка "Card Blanche Blue" від Ідея Банку: ліміт без довідки — 75000 гривень, максимальний ліміт — 200 000 гривень;
  • кредитна картка "Універсальна Gold" від ПриватБанку: ліміт без довідки — 75000 гривень, максимальний ліміт — 75000 гривень;
  • кредитна картка "Monobank": максимальний ліміт — 75000 гривень;
  • кредитна картка "ВсеМожу" від ПУМБ: ліміт без довідки — 50000 гривень, максимальний ліміт — 200000 гривень;
  • кредитна картка "Наполеон" від Банку Креді Агріколь: ліміт без довідки — 50000 гривень, максимальний ліміт — 250000 гривень;
  • кредитна карта "100 днів" від Райффайзен Банку Аваль: максимальна сума — 250000 гривень.

Оформити кредитку можна в онлайн-режимі. Для цього потрібно перейти на сайт фінустанови, вибрати картку і заповнити анкету. Через кілька хвилин вам зателефонує співробітник банку і проконсультує щодо подальших дій

Автор: Сервіс “Tengo”
28.09.2020
views
7796  переглядів
shares
0