Наскільки українці довіряють мікропозикам?

Наскільки українці довіряють мікропозикам?
Loader

Кредит під 0,01% без прихованих комісій і додаткових платежів! Позики на вигідних умовах для студентів і безробітних! Гроші на картку терміново без довідки про доходи! Мікрофінансові компанії засипають своїх клієнтів подібними обіцянками, пропонуючи на перший погляд вигідні і доступні кредитні програми. Однак незважаючи на зростаючу популярність онлайн-кредитів, не всі позичальники охоче користуються пропозиціями кредиторів. Давайте розберемося наскільки українці довіряють мікропозикам в 2021 році і які МФО знаходяться в пріоритеті.

Чим онлайн-кредити приваблюють позичальників?

Ще зовсім недавно для оформлення навіть невеликих кредитів українці бігли в банки. Для отримання коштів потрібно було надати підтвердження доходів, заповнити купу паперів і почекати кілька годин або днів до прийняття рішення. Зараз все змінилося. На ринку з'явилися мікрофінансові компанії, звернувшись до яких можна оформити позику за лічені хвилини не виходячи з дому. Чим ще приваблюють українців мікропозики? Ми розповімо вам про ключові переваги.

Кредит за 15 хвилин

В середньому процедура оформлення кредитів в МФО займає 15 хвилин. Це головний "плюс" мікрокредитів, який в першу чергу привертає позичальників. Отримати гроші можна в будь-яку хвилину, в ситуаціях, коли вони потрібні терміново, навіть вночі і в вихідні дні. Заявки обробляються автоматично без зайвих підтверджень, застави та поручителів.

Процентна ставка 0,01%

Багато позичальників із застереженням ставляться до заяв МФО про кредити під 0,01%. Однак подібні пропозиції дійсно існують. Оформити мікропозику з нульовою ставкою можуть нові клієнти МФО. При наступних зверненнях ставка збільшується. Зверніть увагу, що відсотки по мікропозиках нараховуються щодня. Щоб уникнути додаткових платежів, радимо уважно читати кредитний договір, навіть якщо часу в обріз і гроші потрібні дуже терміново.

Мінімум документів — максимум довіри

Для оформлення кредиту в МФО вам знадобиться тільки паспорт і код. Довідку про доходи, підтвердження наявності майна у власності, свідоцтво про шлюб надавати не потрібно. Надіслати копії паспорта та ІПН можна шляхом фотофіксації з мобільного телефону або програм BankId, Дія. У банках пакет документів може бути набагато більшим. Дані клієнтів МФО перевіряють за допомогою скорингових систем. Деякі компанії настільки довіряють позичальникам, що навіть не вимагають номера телефонів родичів для дзвінків.

Кілька кліків і гроші на картці

Процедура оформлення кредиту в МФО дуже проста. Потрібно вибрати суму і термін на калькуляторі, підтвердити номер телефону, створити особистий кабінет, заповнити анкету і верифікувати картку. Відразу після цього заявка буде відправлена ​​на обробку. Після отримання відповіді позичальникові потрібно підписати електронний договір. При наступних зверненнях кредит можна оформити через особистий кабінет всього за 5 хвилин.

Кредит з простроченням

У МФО можна оформити кредит з простроченням і зіпсованої кредитної історією. Такої можливості не буде отримано ні в одному банку. Якщо у вас є кілька незначних прострочень ви дійсно можете отримати кредит онлайн, але якщо боргів багато і вони ігноруються позичальником в новому мікрокредиті швидше за все буде відмовлено.

У МФО також можна оформити позику без постійного місця роботи та офіційного доходу. Позики видаються жінкам в декреті, студентам, пенсіонерам.

Яким МФО довіряють українці в 2021 році?

У 2021 році українці будуть частіше звертатися в перевірені МФО, які працюють на ринку від 3 до 5 років і вже міцно стоять на ногах. Робити вибір позичальники будуть за наступними критеріями:

  • репутація: відгуки позичальників, повідомлення в ЗМІ, позиція в рейтингах;
  • інформація на сайті: наявність документів, що підтверджують право на надання кредитних послуг, чіткий опис умов кредитування, наявність кредитного калькулятора;
  • служба підтримки: онлайн-чат, де завжди швидко відповідають, можливість отримати телефонну консультацію без довгих очікувань;
  • графік роботи 24/7: можливість оформити кредит цілодобово без дзвінків і зайвих питань;
  • ідентифікація через BankID, Дію: підтвердження особи без фото паспорта — через державну платформу або через банк в якому обслуговується і якому довіряє клієнт.

У той же час українці в 2021 році будуть із застереженням ставиться до компаній, які з'явилися на ринку недавно і які обіцяють дуже "солодкі" умови кредитування.

Автор: Сервіс “Tengo”
05.02.2021
views
789  переглядів
shares
0