Переказ грошей з Росії в Україну: Топ-5 способів

Переказ грошей з Росії в Україну: Топ-5 способів
Loader

На сьогоднішній день залишилося не так і багато способів, що дозволяють перевести гроші з Росії в Україну. Близько двох років тому Національний банк скасував реєстрацію платіжної системи TYME. З українського ринку пішли сервіси QIWI, CONTACT, PRIVATMONEY. На щастя під санкції потрапили не всі платіжні системи. З нашої статті, ви дізнаєтеся, яким чином можна виконати грошовий переказ з Росії в Україну і зможете оцінити переваги і недоліки кожного способу.

Як перевести гроші з Росії в Україну?

Ми підібрали для вас доступні варіанти, використовуючи які можна законно здійснювати перекази грошей з Росії в Україну. Порівнявши їх, ви зможете вибрати для себе найбільш вигідний і зручний метод.

1. Переказ з картки на картку

Картковим переказам віддають перевагу більшість громадян України. Вони швидкі і зручні. Для перерахування коштів потрібно знати лише номер картки отримувача. У рідкісних випадках може знадобиться CVV2 і термін дії. Виконати переказ можна через системи PaySend, Send-Ua або Альфа-Банк. Процедура може зайняти від декількох годин до трьох днів.

Плюси: можливість здійснити переказ онлайн, безпека, оперативність, мінімальні вимоги.

Мінуси: ліміт на суму переказу, комісії за обмін валют та зняття готівки.

2. Переказ грошей через Western Union і Money Gram

Переказати потрібну суму родичам в Україну росіяни можуть швидко і легко за допомогою сервісів Money Gram і Western Union. Кошти відправляються через онлайн-сервіси та каси. Вже через кілька хвилин одержувач може забрати їх готівкою або отримати на картку. В даний час в Україні налічується близько 9000 відділень Western Union і близько 14000 відділень Money Gram.

Щоб перевести гроші в Україну, потрібно виконати наступні дії:

  • зареєструватися на сайті платіжного сервісу (для цього знадобиться паспорт і ІПН);
  • відкрити і поповнити рахунок на потрібну суму;
  • вказати країну, в яку потрібно здійснити переказ;
  • ввести реквізити одержувача (адресу, ПІБ, номер рахунку).
  • Переказ буде доставлений адресату найближчим часом.

Плюси: оперативність, захист фінансових операцій.

Мінуси: необхідність у відкритті рахунку в банку, обмеження по сумі переказу.

3. Переказ грошей з Росії в Україну через ПриватБанк

Переказати гроші з Росії в Україну можна методом swift-платежу. Подібні послуги пропонують всі великі банки РФ, в тому числі Сбербанк та ВТБ. Отримати гроші можна через український ПриватБанк.

Зверніть увагу, що Swift-платежі мають свої особливості. Для виконання операції відправнику знадобиться максимум інформації про одержувача:

  • назва банку;
  • номер рахунку;
  • ПІБ латиницею;
  • swift-код фінустанови;
  • місто відправки.

Здійснити грошовий переказ можна готівкою або використовуючи картку. Отримання в Україні — аналогічне.

Через Ощадбанк гроші відправляються в доларах. Процедура виконання операції займає 1-2 дні.

Плюси: доступність, надійність, можливість здійснити переказ готівкою.

Мінуси: необхідність мати рахунок в банку, серйозні вимоги до реквізитів.

4. Переказ через біржу криптовалют

Здійснюючи операцію через криптовалютну біржу, можна не тільки перевести гроші, але і заробити на цьому. Щоб перерахувати кошти через блокчейн потрібно придбати криптовалюту, почекати поки курс збільшиться і обміняти цифрові гроші в гривні. За рахунок коливання котирувань можна відбити комісію біржі і отримати прибуток. При цьому потрібно пам'ятати, що курс може змінитися як в кращу, так і в гіршу сторону, спровокувавши додаткові втрати.

Плюси: відсутність державного контролю, можливість отримати додатковий заробіток.

Мінуси: необхідність в реєстрації криптовалютного гаманця, комісія за обмін і зняття коштів, високі ризики.

5. Поштовий переказ

Здійснити поштовий переказ в Україну можна готівкою без відкриття рахунку в банку. Це одне з головних переваг цього способу.

Кошти доставляються в поштові відділення та пункти видачі, адресу якого вказує відправник. Виконання операції займає максимум 2 дні. Ліміт на суму переказу в Україну становить 3000 доларів. Поштові перекази ідеально підходять для відправки грошей в невеликі населені пункти.

Здійснити переклад можна з будь-якого відділення Пошти Росії. З документів знадобиться тільки паспорт.

Плюси: мінімум документів, немає необхідності у відкритті банківського рахунку.

Мінуси: високі тарифи.

Порівняння умов переказу грошей з Росії в Україну

Ми порівняли 5 основних способів, що дозволяють здійснити переказ грошей з Росії в Україну 2020 і з'ясували чим вони відрізняються.

Перший спосіб переказу зручний тим, що пластикові картки є практично у всіх жителів Росії та України. Перерахувати кошти з одного рахунку на інший зможе кожен без зайвих труднощів. Клієнти Альфа-Банку можуть здійснювати такі платежі протягом декількох хвилин з мінімальною комісією.

Для тих, хто шукає спосіб перевести велику суму в Україну, рекомендуємо Swift- платежі, які можна здійснити з будь-якого великого російського банку або онлайн. Ліміт на суму для даного виду фінансових операцій не передбачено. Однак врахуйте, що для здійснення переказу вам знадобиться максимальна інформація про одержувача і його банк.

Криптовалютний переказ також не має обмежень по сумі, однак даний вид фінансових операцій підійде не всім, в першу чергу через високі ризики. Для здійснення платежу потрібно добре розбиратися в сфері цифрових грошей і знати принцип роботи блокчейн. Потрібно розуміти, що в разі падіння курсу криптовалюти можна втратити частину суми.

Поштовий переказ варто вибирати при необхідності перерахувати гроші рідним у віддалені населені пункти України. Відділення Укрпошти, на відміну від відділень банку, є практично в кожному селі. Людині буде зручно отримати готівку на пошті, не відходячи далеко від дому. Головними недоліками поштового переказу вважаються його вартість і терміни. Гроші йтимуть протягом 1-2 днів. За це доведеться заплатити від 40 до 260 руб + 1,5-5% від суми операції.

Money Gram і Western Union — найпоширеніші способи переказу коштів. В Україні і в усьому світі працюють тисячі представництв цих компаній, які надають швидкі і якісні послуги. Для переказу через Money Gram досить показати паспорт і вказати прізвище одержувача. Вам видадуть контрольний код, який потрібно повідомити своєму другу чи родичу в Україні. Вже через 15 хвилин гроші будуть доступні до видачі. Переказ через Western Union здійснюється трохи складніше. Для виконання операції відправник повинен мати рахунок в банку. Головна перевага — це можливість здійснити переказ онлайн.

Не дивлячись на ряд міждержавних обмежень сьогодні ще існують способи, що дозволяють швидко переслати гроші з Росії в Україну. Який із них вибрати — слід вирішувати в залежності від своїх можливостей і потреб.

Автор: Сервіс “Tengo”
17.11.2020
views
8637  переглядів
shares
0