Рефінансування кредитів в Україні

Рефінансування кредитів в Україні
Loader

Що таке рефінансування і які переваги отримує позичальник, вибираючи дану послугу? Простими словами рефінансування — це отримання нової позики на погашення проблемного кредиту і зниження боргового навантаження. Умови кредитування визначаються індивідуально і залежать від суми, терміну старої позики, відсотку, під який були отримані кошти і наявності прострочення. Оформити рефінансування онлайн можна заповнивши заявку на сайті організації, що надає подібну послугу.

Рефінансування мікропозик з простроченням в Україні

Мікропозика — це вид кредитів, який оформляється мікрофінансовими компаніями на невелику суму і короткий термін. Послуга зручна тим, що з її допомогою можна терміново отримати позику — без відвідування відділень банків, черг, зайвих перевірок і паперової тяганини. Оскільки кредити оформляються на суму до 30 тис. гривень, довідку про доходи МФО не вимагають. Отримати позику можуть навіть безробітні і клієнти із зіпсованою кредитною історією.

Доступність мікрокредитів збільшила їх популярність серед українських позичальників. Можливість швидко отримати бажану суму більшості здається досить привабливою, незважаючи на те, що коштує така послуга зовсім не дешево. Відсоток по мікрокредитах нараховується щодня. Через те, що не всі позичальники здатні об'єктивно оцінити свої фінансові можливості, виникають прострочення. За порушення термінів погашення МФО нараховують пеню та штрафи.

Щоб не опинитися в подібній ситуації, потрібно здійснювати платежі по кредиту згідно з графіком. Але що робити позичальникам, які через фінансові труднощі допустили прострочення по кредиту?

Варіант №1. Позичити грошей

Гроші для погашення боргу можна зайняти у родичів і знайомих. Можливо вони погодяться надати вам потрібну суму без відсотків. Розрахуватися з близькими і друзями буде набагато простіше, ніж з банком.

Варіант №2. Пролонгувати договір

Пролонгацію кредиту потрібно підключати до закінчення терміну дії договору — відразу як ви зрозумієте, що вкластися в термін не зможете. Продовжити договір можна після сплати процентного боргу. Строк пролонгації у кожної компанії індивідуальний. Наприклад мікрофінансовий сервіс Тенґо пропонує продовжити термін кредиту на 3,7 або 15 днів. Підключити послугу можна в особистому кабінеті або при погашенні кредиту.

Варіант №3. Отримати рефінансування

Оформлення кредитів рефінансування МФО України дозволяють здійснювати на простих і вигідних для позичальників умовах. Оскільки більшість МФО видають кредити з простроченням, отримати гроші на погашення проблемної заборгованості не важко. Свій вибір потрібно зупиняти на тих компаніях, які пропонують кредит під низький відсоток і мають позитивну репутацію на фінансовому ринку.

В Україні рефінансування прострочених позик можна здійснити в Мілоан, Манівео, Майкредіт, Е-Гроші, Дінеро. Подібну послугу надає також мікрофінансовий сервіс Тенґо.

Щоб здійснити рефінансування мікропозик в МФО, потрібно виконати наступні кроки:

  • вибрати компанію з найбільш підходящими умовами кредитування;
  • подати заявку на кредит: за допомогою спеціального калькулятора вибрати суму і термін погашення;
  • створити особистий кабінет: вказати ПІБ, номер мобільного, e-mail і надати дозвіл на обробку персональних даних;
  • заповнити анкету: вказати особисті дані і надати фото/скани документів (паспорта, ІПН);
  • пройти верифікацію: вказати номер, термін дії та CVV-код картки;
  • дочекатися рішення кредитора: обробка заявки займає не більше 5 хвилин;
  • підписати електронний договір, використовуючи СМС-код, який прийде на мобільний телефон;
  • отримати гроші на картку;
  • погасити проблемний кредит, оформлений в іншій компанії;
  • здійснювати платежі по кредиту рефінансування відповідно до графіка.

Використовуючи даний алгоритм ви зможете швидко позбутися проблемної заборгованості і трохи поліпшити кредитну історію.

Умови рефінансування мікропозик в Україні

Давайте порівняємо МФО і дізнаємося, яка з організацій пропонує при оформленні рефінансування кращі умови:

Назва МФО Сума Термін Ставка Документи
Cash2Go до 50 тис. грн від 6 до 18 міс. 2% паспорт, ІПН
Miloan до 15 тис. грн до 30 днів 1,5-1,9% паспорт, ІПН
Moneyveo до 15 тис. грн до 30 днів 1,7% паспорт, ІПН
Credit7 до 7 тис. грн до 30 днів 1,9% паспорт, ІПН
Mycredit до 12 тис. грн до 30 днів 1,6% паспорт, ІПН
Tengo до 15 тис. грн до 30 днів 1,7% паспорт, ІПН
Pozichka до 15 тис. грн до 30 днів 1,75% паспорт, ІПН
Є-Гроші до 20 тис. грн до 30 днів 1,5-1,89% паспорт, ІПН
Sos Credit до 15 тис. грн до 30 днів 1,99% паспорт, ІПН
Качай Гроші до 15 тис. грн до 30 днів 1,5-2% паспорт, ІПН

Як бачимо рефінансування онлайн-кредитів вигідно здійснювати практично в кожній МФО. Пропозиція Cash2Go відрізняється серед інших великою сумою і терміном кредитування. Компанія розробила спеціальну програму "Закрити все", що дозволяє об'єднати кілька кредитів в один. На даний момент діє акція: -33% на процентну ставку при оформленні рефінансування. Головна умова — відсутність прострочень по кредиту.

Для отримання нової позики на погашення проблемного кредиту, радимо звертатися в компанії, які надають знижки новим клієнтам. Таким способом отримати позику можна під 0,01% в день.

Рефінансування мікропозик під заставу

Деякі компанії надають можливість отримати рефінансування під заставу цінного майна. Найбільш популярними серед них вважаються КредитМаркет і Кредіт112.

У КредитМаркет можна оформити кредит рефінансування під заставу автомобіля та отримати в борг до 100 тис. гривень. Транспортний засіб в період погашення залишається в користуванні позичальника. Клієнтами компанії можуть стати в тому числі пенсіонери і підприємці.

Кредіт112 надає рефінансування під заставу рухомого і нерухомого майна. Сума може складати до 70% вартості застави. Відсоткова ставка — до 3%.

Переваги рефінансування мікропозик

Рефінансування кредитів, отриманих в МФО, дозволить вам:

  • зменшити суму щомісячних витрат на обслуговування кредитів;
  • продовжити термін користування кредитом;
  • об'єднати кілька кредитів в один;
  • погасити борг, який вам складно оплатити в повному обсязі;
  • заощадити час і гроші;
  • поліпшити кредитну історію.

За допомогою сучасних програм рефінансування можна вирішити фінансові проблеми в кілька кліків. Пам'ятайте, при виникненні труднощів в поверненням позикових коштів не потрібно уникати спілкування з кредитором. Домовитися і знайти оптимальний вихід із ситуації — в інтересах обох сторін. Тому якщо вам поступить дзвінок з МФО з приводу простроченого кредиту — обов'язково візьміть слухавку: розкажіть про свої проблеми і вислухайте пропозицію кредитора. Так ви зможете швидше позбутися тягаря боргу, який заважає жити повноцінним життям і витрачати гроші на власні потреби.

Автор: Сервіс “Tengo”
19.10.2020
views
13765  переглядів
shares
0