Режим самоізоляції: коли закінчиться карантин в Україні?

Режим самоізоляції: коли закінчиться карантин в Україні?
Loader

Карантин в Україні продовжили до 28 лютого. У період з 8 по 24 січня в країні будуть діяти жорсткі обмеження. Коли закінчиться вся ця історія з пандемією? Чи зможуть українці повернуться до нормального життя в 2021 році? Ми знайшли прогнози експертів і дізналися, скільки ще триватиме карантин в Україні.

Денис Шмигаль: "З коронавірусом доведеться жити ще два роки"

Ситуацію з коронавірусом в Україні прокоментував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, карантин, швидше за все, триватиме до кінця літа, а з коронавірусом людям доведеться жити ще мінімум два роки.

Прем'єр стверджує, що локдаун — це єдиний дієвий інструмент, який допоможе змінити статистику захворюваності в кращу сторону. Це підтверджує і практика інших країн.

Шмигаль також поділився своєю думкою щодо вакцинації населення проти коронавируса. Він вважає, що для ефективного результату, потрібно вакцинувати 90% жителів країни, але це на сьогоднішній день нереально. Разом з цим, одночасне використання декількох методів допоможе поліпшити протокол лікування, — переконаний Шмигаль.

Карантин доведеться продовжити ще на місяці, — Гелевей

Карантин можливо доведеться продовжити до літа, — заявив голова медичної комісії Києва Олег Гелевей. За його словами, ситуація з коронавірусом в усьому світі залишається досить напруженою, тому робити будь-які прогнози зараз складно. Ясно одне — пандемія не зупиниться у всіх містах одночасно. Все буде відбуватися поступово.

Людям доведеться пристосовуватися до умов пандемії, — Йонг

Британський науковий журналіст Едмунд Йонг вважає, що COVID-19 залишиться з нами надовго (якщо не назавжди). Людству доведеться звикну до життя в умовах пандемії. Час від часу світ буде знаходитися в очікуванні повторення спалахів захворюваності. Шанси на повне зникнення вірусу досить мізерні. Вся надія сьогодні на вакцину: якщо вона буде ефективною, то зможе "придушити" вірус і змінити ситуацію в кращу сторону.

Жорсткий локдаун в Україні: які правила?

З 8 по 24 січня в Україні діє жорсткий локдаун. Обмеження, передбачені урядом на даний період, більш м'які, в порівнянні з тими, що діяли навесні минулого року. Влада не стали припиняти роботу громадського транспорту, банків, поштових операторів, салонів краси.

У той же час в Україні заборонена діяльність:

  • закладів громадського харчування, крім доставки і замовлень на винос,
    магазинів непродовольчих товарів;
  • кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, ТРЦ;
  • навчальних закладів (за винятком дитячих садків).

На період локдауну в Україні заборонили організовувати розважальні, спортивні, культурні та інші заходи. Професійним командам дозволили проводити змагання, але без глядачів.

Державні та комунальні установи працюють віддалено. Деякі приватні підприємства перейшли на такий же режим роботи.

Чим себе зайняти під час карантину?

Карантин можна просто перечекати, а можна провести з користю - для себе і для свого гаманця. Ми знайшли кілька способів, які допоможуть урізноманітнити ваше дозвілля, всупереч всім заборонам.

  1. Домашні тренування. Підтримувати себе у формі і розвиватися можна і вдома, причому в будь-який зручний час. Багато спортсменів в умовах карантину також займаються в домашніх умовах і викладають записи тренувань в соцмережах. Візьміть їх на замітку!
  2. Перегляд фільмів і серіалів. Замінити походи в кінотеатри можна на MEGOGO, Smart TV, YouTube. Підписка на ці сервіси коштує набагато дешевше ніж квитки в кіно. Дивитися фільми можна хоч кожен вечір в колі родини або поодинці, вкрившись пледом.
  3. Творчість. Якщо фільми і серіали вже приїлися, то можна зайнятися творчістю. Тут все залежить від ваших навичок і фантазії. Хендмейд хороший тим, що в ньому немає обмежень.
  4. Саморозвиток. Карантин — ідеальний час для освоєння нових навичок, на які раніше не вистачало часу. У період локдауну можна підучити англійську, прочитати корисну книгу і навіть почати освоювати нову професію. Онлайн-курси вам в поміч!
  5. Спілкування з близькими. Багато людей, не дивлячись на те, що мають сім'ю, проводять мало часу зі своїми рідними. Спочатку допізна на роботі, а потім в спортзал або в басейн. На сім'ю часу практично не залишається. На карантині ви зможете краще пізнати один одного, пограти в настільні ігри, подивитися улюблені фільми або приготувати що-небудь смачненьке разом.

Коли закінчиться карантин, передбачити складно. Можливо, це станеться в квітні, а може тільки влітку. Ми ж радимо вам навчитися вилучати максимум користі з усіх випробувань, які підносить життя і знаходити у всьому позитивні моменти:)

Автор: Сервіс “Tengo”
21.01.2021
views
851  переглядів
shares
0