Видалення з МФО правда чи ні?

Видалення з МФО правда чи ні?
Loader

Мікрокредитування щільно увійшло в життя українських громадян. Багато з них оформляють кредити до зарплати, на покупку техніки, ремонт, відпустку. Якщо позичальникові вдається повернути гроші вчасно, це позитивно позначається на його кредитній історії. Життя продовжується в звичайному ритмі. При порушенні термінів погашення позики формується прострочення, до якого кредитор додає пеню і штрафи за невиконання умов договору. У таких ситуаціях у боржників зароджуються питання: "Чи реально видалити з бази МФО свої дані?", "Що буде, якщо не платити по кредиту, оформленому через інтернет?".

Ми підготували статтю, з якої ви дізнаєтеся чи можна насправді видалити кредит МФО і чим в подальшому може обернуться подібна процедура.

Видалення з баз МФО в Телеграм

Фахівців, що пропонують видалення з баз МФО даних про кредит, можна знайти в Телеграм. Вони обіцяють:

  • швидкий результат;
  • видалення інформації про позику в базі кредитора;
  • чистку кредитної історії.

Довірливі позичальники, які готові за будь-яку ціну позбавитися від боргу, вірять їхнім обіцянкам. Для видалення кредитів МФО вони надають хакерам дані паспорта, ІПН і вказують повну назву компанії, яка видала кредит. Далі фахівці виставляють рахунок і просять здійснити передплату. Сума залежить від розміру кредиту і терміну прострочення. Для підтвердження оплати боржників просять відправити фото або скрін чека. Після цього має відбутися завершальний етап — видалення даних з бази МФО.

На скільки безпечна послуга "видалення з МФО"?

Насправді видалити дані про кредит з МФО неможливо. У третіх осіб немає доступу до баз даних фінансових компаній, навіть якщо вони є їхніми колишніми співробітниками. Запропонувати послуги з видалення кредитів можуть тільки шахраї, які роблять ставку на безпорадне становище позичальників. Останні, бажаючи швидше вилізти з боргової ями, погоджуються на їх пропозицію, і в підсумку втрачають свої гроші. Щоб не стати жертвою подібних афер, юристи радять не вступати в діалог з особами, які обіцяють видалити з бази МФО дані про кредит. Якщо так сталося, що ви погодилися на пропозицію шахраїв і відправили їм передплату, потрібно не втрачаючи часу звернутися в поліцію. Можливо доведеться поміняти документи, номер телефону і карту.

Пам'ятайте, єдиний спосіб, який може допомогти позбутися проблемного кредиту - це його погашення. Використовуючи сервіс Тенґо, ви можете на вигідних умовах оформити нову позику для погашення старої заборгованості. Перший кредит видається під 0,01% в день. Отримати гроші можна навіть з поганою кредитною історією і без довідки про доходи.

Автор: Сервіс “Tengo”
23.09.2020
views
8894  переглядів
shares
0